Tandenknarsen

Behandeling tegen bruxisme 

Door de toenemende prestatiedruk en stress in onze samenleving wordt het probleem tandenknarsen en / of klemmen steeds groter. Soms gebeurd dit knarsen / klemmen overdag maar meestal zonder dit zelf te merken tijdens de slaap. Hierdoor kunnen een aantal problemen ontstaan waaronder frequent hoofdpijn en overmatige slijtage, kiezen kunnen zelfs barsten of afbreken. Vaak gaat het tandenknarsen gepaard met pijn in de bijtspieren en soms zelfs ook in het kaakgewricht.

In 2015, na gedegen onderzoek, zijn wij patiënten met deze klachten gaan behandelen met botox (merk Azzalure®). De behandeling wordt reeds jaren met succes toegepast in het buitenland, maar is in Nederland nog redelijk onbekend.

Tandartspraktijk Dentteam kende in zijn directe omgeving mensen die vaak last hadden van hoofdpijn, heeft zich laten opleiden en toen deze behandeltechniek in Brunssum geïntroduceerd. De resultaten zijn zeer goed! Met behulp van botox injecties in de bijtspieren kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen / klemmen zelfs helemaal stopt, hoofdpijn vermindert of verdwijnt volledig.

Download de informatieflyer

© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.