Kindertandheelkunde

Speciale aandacht voor kinderen

De zorg voor het melkgebit is uiterst belangrijk om een gezond blijvend gebit te krijgen. De behandeling van kinderen vergt veel tijd en aandacht, soms ook om ‘tandartsenangst’ te overwinnen. We starten de gebits-controle rond 2 jaar, daarnaast beginnen we vanaf 6 jaar met ons Jeugd Preventie Plan. Dit houdt onder andere in controle op gaatjes, uitleg en oefening over juiste poetstechnieken, uitleg en voorlichting over " risico voeding" en het meegeven van onze " gebitskit ". Niet voor niets vergoedt de basisverzekering alle tandheelkundige controles en verrichtingen bij kinderen van 0 tot 18 jaar volledig (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie).

In de video leggen wij de kindertandheelkunde behandeling (Kids-VIP) uit.

Kindertandheelkunde Limburg » Tandcentrum Dentteam Brunssum
Kindvriendelijk

Gespecialiseerd in kinder - en jeugdgebitsverzorging

Ons team van tandartsen, mondhygïenisten en (paro)preventie-assistenten zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Er wordt ruim de tijd voor uw kinderen genomen om eventuele (tandarts)angst te voorkomen. Daarnaast hebben wij ook twee knuffelkonijnen (Flossie en Schoffie), zij dragen bij aan het verminderen/voorkomen van de (tandarts)angst. Lees de veel gestelde vragen onder aan deze pagina voor meer informatie.

 

Kindertandheelkunde Limburg » Tandcentrum Dentteam Brunssum

Veelgestelde vragen kindertandheelkunde

 • Hoe vaak moet mijn kind langskomen bij de Preventieassistente en tandarts?

  Tijdens de behandeling geeft de Preventieassistente of Tandarts advies over de periode waarin ze uw kind het liefst terug zien voor de reiniging en controle. Dit kan variëren tussen 1,3, 6 of 12 maanden. Dit hangt af van de mondhygiëne van uw kind en of er eventueel een angstreductietraject nodig is.

 • Komen Schoffie of Flossie bij de behandeling van mijn kind?

  Schoffie en Flossie kunnen de behandeling bijwonen als u dit ruim van te voren aanvraagt bij de receptie. Dan zal er gekeken worden of het plannings technisch mogelijk is.

 • Mijn kind is angstig voor de tandarts, wat nu?

  Dat is geen probleem. Kom gerust langs voor een afspraak zodat wij kunnen bekijken waar de angst vandaan komt. Indien nodig starten wij een angstreductietraject met de tandarts. Indien dit nog steeds geen oplossing biedt, kunnen er nog verdere ingrepen gedaan worden zoals een narcose traject.

 • Vanaf welke leeftijd moet mijn kind naar de tandarts?

  Wij adviseren om uw kind al zo jong mogelijk mee te nemen met uw periodieke tandartscontrole. Hierdoor kan uw kind alvast wennen aan de omgeving. Vanaf de doorbraak van het eerste melktandje adviseren wij u om met uw kind naar de tandarts en preventieassistente te komen voor controle en instructies over hoe om te gaan met de mondhygiëne van uw kind.

 • Zijn alle kosten voor de mondzorg van mijn kind vergoed vanuit mijn basisverzekering?

  De routine behandelingen worden volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. De enige behandeling die niet vergoed worden zijn Kronen, Bruggen en Orthodontie.

© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.