Endodontologie

Wortelkanaalbehandeling

Als een zenuw van een tand of kies ontstoken is, moet een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd om pijn en verdere infecties te voorkomen. Ons tandartsenteam heeft zich jarenlang toegelegd op de endodontologie.

Sinds 2020 zijn wij ook een doorverwijspraktijk voor (complexere) wortelkanaalbehandelingen voor andere tandartspraktijken in de regio.

Uitvoering wortelkanaalbehandeling

In de praktijken is speciale apparatuur aanwezig waaronder vijf operatiemicroscopen, elektronische lengtebepaling apparatuur en onder andere ND-Yag laser, om deze gecompliceerde behandelingen pijnloos uit te kunnen voeren met een optimaal eindresultaat. 

In de video vindt u de uitleg over hoe een wortelkanaalbehandeling in zijn werk gaat.

Veelgestelde vragen endodontologie

  • Heeft Dentteam microscopen?

    Wij hebben verdeeld over de 2 locaties 5 microscopen waarmee we de wortelkanaalbehandeling naar een hogere kwaliteit kunnen uitvoeren. Door het gebruik van de microscoop kan de tandarts het schoonmaken van de kanalen en het vullen van de kanalen secuurder uitvoeren.

  • Is een wortelkanaalbehandeling pijnlijk?

    De wortelkanaalbehandeling wordt altijd onder verdoving uitgevoerd. Dit houdt in dat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Mocht u na de behandeling nog pijn hebben, kunt u contact opnemen voor eventuele voorschrijving van medicatie.

  • Wat zijn de kosten van een wortelkanaalbehandeling?

    De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit. Hierbij kan het zijn dat de desbetreffende tand meerdere kanalen heeft of dat de kanalen juist moeilijk vindbaar zijn. Zodra u ervoor kiest om een wortelkanaalbehandeling te laten uitvoeren, kunt u uiteraard vragen naar een begroting.

© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.