Heeft u last van gevoelig tandvlees?

1 min. lezen

Terug

Gevoelig tandvlees

Het is een veelvoorkomend probleem: gevoelig tandvlees. Gevoelig tandvlees is tandvlees dat is ontstoken. Meestal wordt dit gelinkt aan een pijnlijk gevoel bij het poetsen van de tanden. Het tandvlees bloedt ook tijdens het tandenpoetsen.

 

Wat kun je tegen gevoelig tandvlees doen? Er zijn meerdere opties om dit te herstellen. Het is uiterst belangrijk om twee keer per dag uw tanden te poetsen. Dit zorgt voor een goed herstel van het tandvlees. In dit artikel kunt u de overige opties lezen.

Tandenborstel

Een tandenborstel met een zachte borstelkop kan de pijn verlichten. Deze tandenborstel heeft zachtere haren waardoor het tandvlees minder snel beschadigd wordt. Ook met deze tandenborstel is het heel belangrijk om twee keer per dag uw tanden te poetsen. Mocht u niet zeker zijn over welke borstelkop voldoet? Overleg dit dan met uw tandarts.

Tandpasta

Tegenwoordig is er een uitgebreid assortiment aan tandpasta’s. Er zijn ook tandpasta’s voor gevoelig tandvlees. Deze soorten bevatten enzymen waardoor de ontsteking wordt tegengegaan. Als uw tandvlees vaak in aanraking komt met deze enzymen, verdwijnt de ontsteking van zelf. Weet u niet welke tandpasta goed helpt tegen ontstoken tandvlees? Vraag dit dan na bij uw tandarts.

Ragers

Ragers zorgen ervoor dat u de ruimte tussen uw tanden goed kunt reinigen. Door het verwijderen van het vuil tussen uw tanden, zal de ontsteking sneller afnemen. U kunt de rager het best gebruiken vóórdat u het gebit gaat reinigen. Ook voor advies met betrekking tot ragers kunt u terecht bij uw tandarts.

Met deze maatregelen zal de ontsteking snel afnemen. Mocht dit niet helpen, neem dan contact op met uw tandarts om het tandvlees te bekijken en eventueel aanvullend advies te geven.

Publicatiedatum 26/01/2021
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.