Het belang van een tandartsverzekering

2 min. lezen

Terug

Jaarlijks wordt het aanbod van zorgverzekeraars groter en groter. De kosten lopen jaarlijks ook op. Het is belangrijk dat u de afgesloten zorgverzekering bekijkt op het einde van het jaar, om te kijken of uw gekozen zorgverzekering nog past bij de zorg die u verwacht nodig te hebben.

 De zorgverzekering kan tot en met 31 december aangepast worden naar uw wens. Per 1 januari van het volgende jaar gaat uw gekozen verzekering van start.

In dit artikel gaan wij uitleggen wat het belang van een tandartsverzekering is.

Kosten bij de tandarts

Bij gebitsproblemen kunnen de kosten bij de tandarts flink oplopen. Wij raden ten eerste aan minimaal halfjaarlijks naar de tandarts te gaan voor een gebitsreiniging en een controle. Door preventief voor uw gebit te zorgen, is de kans kleiner dat u gebitsproblemen gaat krijgen.

Volwassenen krijgen niet veel vergoed vanuit de basisverzekering met betrekking tot gebitsproblemen. De tandartsverzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering. Steeds meer mensen kiezen voor extra veiligheid wat betreft de tandartsverzekering. Ze willen niet voor ongewenste hoge kosten komen te staan.

Wat vergoedt mijn verzekering en welke verzekering kies ik?

De vele zorgaanbieders bieden veel verschillende aanvullende pakketten aan. Welke kosten er exact worden vergoed, hangt ervan af welk pakket u afsluit. Kijk bij het kiezen naar de kosten én naar de voorwaarden. Elke zorgverzekeraar hanteert andere voorwaarden.

Worden tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering?

De tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden inderdaad vergoed vanuit de basisverzekering van de ouder(s). Activeer uw kinderen om minimaal 2 tot 4 keren per jaar naar de tandarts te laten gaan. Hierdoor kan er goed gekeken worden naar het gebit, kan het gebit preventief worden behandeld waardoor kans op problemen minder wordt en kan er op het goede moment advies gegeven worden door de tandheelkundige professionals.

5 preventieve tips om hoge zorgkosten te voorkomen

Door preventief te zorgen voor uw gebit, kunt u de hoge onverwachte kosten bij de tandarts voorkomen. Hier heeft u 5 tips waardoor de kans op gebitsproblemen verkleind wordt:

1.       Poets uw tanden twee keren per dag, 2 minuten;

2.       Gebruik een elektrische tandenborstel om tandplaque beter te verwijderen;

3.       Vervang de opzet kop van de elektrische tandenborstel als de haren gaan uitsteken;

4.       Poets met fluoridetandpasta voor het voorkomen van gaatjes;

5.       Reinig dagelijks (interdentaal) tussen uw tanden met ragers.

Publicatiedatum 11/12/2020
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.