Het ontstaan van Dentteam

1 min. lezen

Terug

In 1952 startte Tandartsenpraktijk Schoffelen als een eenmanspraktijk aan huis in Brunssum.

Vanaf het begin lag de focus op preventieve mondzorg met als motto: ‘Voorkomen is beter dan genezen’.

Na 40 jaar werd de praktijk overgenomen door de nieuwe generatie. Lou Schoffelen studeerde in 1985 af als tandarts en na 7 jaar samenwerking werd hij de nieuwe eigenaar.

 

In 2008 werd het team versterkt door Enny Storms, partner van Lou.

Na haar opleiding aan de hotelschool  en na 10 jaar een eigen bedrijf te hebben gerund, introduceerde Enny haar hospitality (klantvriendelijkheid) focus in onze tandartspraktijk.

Nadat Enny een uitgebreide tandheelkundige management opleiding gedaan had nam zij de rol van praktijkmanager op zich, waarna een snelle groei volgde.

Enny en Lou besloten al snel de praktijk uit te breiden en na een zoektocht van 3 jaar volgde de verplaatsing naar de Rumpenerstraat in Brunssum.

Een grote verandering was de verruiming van de openingstijden in 2012. Een grote toestroom van nieuwe patiënten was het gevolg.

In de jaren die volgden werd de praktijk nog 2 keer verbouwd om aan de grote zorgvraag te kunnen voldoen.

Onze praktijk is al vanaf het begin gecontracteerd door de Nederlandse defensie en speelt een steeds grotere rol bij de tandheelkundige verzorging van militair personeel van nato basis JFC en hun gezinnen. Van voordeel hierbij is het feit dat er in onze praktijk 7 talen beheerst worden.

 

In 2020 is de praktijknaam veranderd in DENTTEAM . De “setting” heeft zich gedurende de jaren ontwikkeld van 1 tandarts met 1 assistente naar een multi disciplinair TEAM van 40 professionals.

 

Door de aanhoudende groei was er behoefte aan meer behandelcapaciteit en deze vonden Enny en Lou in Treebeek.

in januari 2021 opende de tweede locatie aan de Schildstraat 45 in Brunssum-Treebeek.

 

Ondanks haar grootte blijft het karakter een “familiebedrijf “ waar een ontspannen persoonlijke sfeer wordt nagestreefd.

Publicatiedatum 02/04/2021
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.