Hoe vaak en waarom moet u de tandenborstel(kop) vervangen?

1 min. lezen

Terug

Eens in de zoveel tijd moet u de tandenborstel(kop) vervangen vanwege meerdere redenen. In dit artikel leggen wij uit waarom dit van belang is.

Bacteriën op de tandenborstel(kop)

In ieders mond bevinden zich enzymen en bacteriën. Dagelijks vormen zich 70 miljoen bacteriën en enzymen in uw mond. De meerderheid hiervan is ervoor gemaakt om uw mond gezond te houden. Zij beschermen uw mond tegen slechte bacteriën waarvan u ziek kunt worden.

Daarnaast bestaan er nog etensresten in uw mond. Dit is de reden waarom u twee keren per dag uw tanden moet poetsen. Als deze bacteriën langer in uw mond verblijven kan dit worden omgezet in tandplaque. Tandplaque ontwikkelt zich daarna in tandsteen.

Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat u gaatjes krijgt of dat uw tandvlees terugtrekt. Deze bacteriën komen dus ook op uw tandenborstel terecht. Het is dus onhygiënisch om voor een lange tijd met dezelfde tandenborstel(kop) uw tanden te poetsen.

Slijtage van de tandenborstel(kop)

Het is belangrijk om uw tandenborstel(kop) na een aantal maanden te vervangen. U kunt uiteraard niet goed uw tanden poetsen als de tandenborstel(kop) geen haren meer heeft.

De gemiddelde gebruiksduur van een tandenborstel(kop) ligt rond de tien á twaalf weken.

Verschil tussen elektrische- en handmatige tandenborstel

De tandenborstelkop van een elektrische tandenborstel slijt sneller. Omdat de elektrische tandenborstel sneller ronddraait dan de handmatige tandenborstel, maakt deze variant meer kilometers in dezelfde tijd.

Echter maakt de elektrische tandenborstel uw tanden beter schoon. De elektrische tandenborstel komt op plekken die met een handmatige tandenborstel niet te bereiken zijn.

Publicatiedatum 23/02/2021
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.