Is het bleken van tanden schadelijk?

1 min. lezen

Terug

Er zijn veel verschillende methoden om je tanden te bleken. Een veel gestelde vraag is of het tanden bleken schadelijk is voor het gebit. In dit artikel beschrijven wij wat de verschillende varianten inhouden en welke methode wij gebruiken.

 

Mogelijke nadelen bij verschillende soorten bleekmethoden zijn de volgende:

-          Wanneer er gebleekt wordt met behulp van straling (licht), drogen de tanden tijdelijk uit. Als kort hierna gegeten of gedronken wordt, kunnen de tanden aangetast worden.

-          Bleekmiddel dat chloordioxide bevat is schadelijk voor het glazuur van de tanden.

-          Bleekgels kunnen schadelijk zijn als hier veel van ingeslikt wordt.

Welke bleek methode gebruikt Dentteam?

Dentteam werkt met de thuisbleeksetjes van Opalescence. Opalescence is een van de meest gebruikte merken voor tandenbleken. De bleek gel van Opalescence voldoet aan de regels binnen de EU.

Er wordt een bitje bij de tandarts gemaakt waarna u de bleek gel hierin kunt spuiten. Het maken van het bitje is eenmalig zolang uw gebit niet drastisch verandert. Daarnaast zijn de bleek spuitjes nog altijd te verkrijgen bij de tandarts.

Het bleken doe je ’s nachts tijdens de nachtrust. Na vijf keren gebleekt te hebben moet er resultaat zichtbaar zijn. De gel is stroperig, waardoor deze niet eruit kan lopen als je op je zij slaapt.

Zolang er niet te veel bleek gel in het bitje gespoten wordt, waardoor de kans op restjes in de keel klein wordt, is het risico heel beperkt bij deze variant van tandenbleken.

Wat kost het bleken?

Het maken van het bitje met daarbij 3 bleekspuitjes kost in totaal 120 euro. Als de bleekspuitjes leeg zijn, kunt u bij de tandartspraktijk weer nieuwe bleekspuitjes kopen.

In onze video (link: https://www.youtube.com/watch?v=Yfe3uW2VzGM) vindt u een visuele weergave over hoe het tanden bleken gaat bij Dentteam.

Mocht u op zoek zijn naar meer informatie, dan kunt u ons gerust bellen of mailen. Wij staan voor u klaar!

Publicatiedatum 05/01/2021
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.