Onmisbare mondhygiëne behandeling

minder dan 1 minuut.

Terug

Een mooie glimlach is goud waard. Het onderhouden van het gebit draagt daarnaast bij aan een goede weerstand en gezondheid. Maar hoe kan de preventie-assistente daarbij helpen?

Basis mondhygiëne

Een gezond gebit begint bij de basis. Poets je tanden minimaal twee keer per dag om je gebit en tandvlees gezond te houden. Het rageren tussen tanden is één keer per dag aan te raden om de etensresten te verwijderen die u niet kunt bereiken met de tandenborstel.

Wanneer het poetsen of rageren niet op de juiste manier gebeurt kan de hulp van een preventie-assistente noodzakelijk zijn.

De preventie-assistente

Binnen ons team hebben wij meerdere preventie-assistentes die preventief gebitsproblemen kunnen voorkomen. Dit doen zij door middel van poetsinstructies, rager instructies, het reinigen van uw gebit, polijsten van het gebit, advies te geven over de juiste tandenborstel, etcetera.

Tandplaque en tandsteen

Zodra etensresten achterblijven tussen uw tanden, kan zich dit verder ontwikkelen naar tandplaque of zelfs tandsteen. Met enkel het poetsen van uw tanden is het niet mogelijk om tandsteen te verwijderen. De preventie-assistente voert de gebitsreiniging uit met hand instrumenten of met ons EMS-systeem. Hiermee wordt tandsteen verwijderd.

Indien tandsteen voor een langere periode blijft bestaan, kan het tandsteen de tand gaan beschadigen waardoor bijvoorbeeld een caviteit (gaatje) ontstaat.

Kortom is het bezoek aan de preventie-assistente of de mondhygiëniste noodzakelijk voor het voorkomen van gebitsproblemen en het behouden van een mooie glimlach.

Publicatiedatum 11/05/2021
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.