Tips bij het kiezen van een aanvullende tandartsverzekering

1 min. lezen

Terug

Indien jij de aanvullende tandartsverzekering wil wijzigen, is het belangrijk om er op te letten dat je dit voor 1 januari doet. Aanvullende tandartsverzekeringen zijn er in vele soorten. In deze blog geven wij tips waarop jij kunt letten bij het kiezen van de juiste aanvullende tandartsverzekering.

Bekijk de voorwaarden van de verzekeringen goed. Het kan voorkomen dat sommige behandelingen niet vergoed worden. Let hierbij op de behandelcodes (en het bedrag) die wel en niet vergoed worden.

Je bent niet verplicht om een basis- en aanvullende verzekering bij eenzelfde verzekeraar af te sluiten. Let hierbij wel op dat er eventueel dubbele administratiekosten kunnen zijn.

De meeste verzekeringen vergoeden een bepaald bedrag per jaar. Ga hier slim mee om. Is het al bijna het einde van het jaar en je hebt nog budget over? Vraag dan aan de tandarts of een behandeling vervroegd kan worden, zodat je het huidige tandartsverzekeringsbudget nog kunt benutten.

Zeg je oude verzekering pas op als je zeker bent dat je bij de nieuwe verzekeraar bent geaccepteerd.

Bij sommige verzekeringen krijg je na een aantal jaren pas een vergoeding voor kostbare behandelingen zoals kronen, bruggen, beugels, etc.

Vergelijk jaarlijks je voorwaarden. Het kan voorkomen dat jouw verzekering het aanbod wijzigt ten aanzien van het vorige jaar.

Ga in overleg met je tandarts over de verwachte kosten van volgend jaar en neem dit mee in je besluit om een andere verzekering af te sluiten.

Indien jij kinderen hebt die jonger dan 18 jaar oud zijn, is het belangrijk om te weten dat de tandheelkundige behandelingen voor deze doelgroep voor 100% vergoed worden. De enige behandelingen die hier niet bij inbegrepen zijn: Kronen, Bruggen en Beugels.

Publicatiedatum 18/11/2021
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.