Tips voor het krijgen of behouden van een frisse adem

2 min. lezen

Terug

Heeft u last van een slechte adem? Er zijn meerdere manieren om de adem structureel te verbeteren. In deze blog geven wij een aantal tips om een frisse adem te behouden of te krijgen.

Heeft u ondanks deze tips, tóch nog last van een onfrisse adem? Neem dan contact op met de praktijk voor een afspraak. Dan kan de mondhygiëniste dit samen met u verbeteren.

Drink voldoende water!

Drink dagelijks voldoende water. Een veelvoorkomende oorzaak van onfrisse adem is het tekort aan vocht in het lichaam. Probeer door de dag heen, ná een maaltijd, een glas water te drinken om de bacteriën al lichtelijk weg te spoelen.

Flossen, schrapen en poetsen

Het dagelijks onderhouden van uw mondhygiëne is belangrijk om onfrisse adem te voorkomen. Denk hierbij aan dagelijks twee keer uw tanden te poetsen. Daarnaast is dagelijks (tong)schrapen en flossen ook een veel gegeven advies voor het voorkomen of verbeteren van een slechte adem. Door dit goed op te volgen worden de bacteriën in uw mond verwijderd.

Wat is uw eetpatroon?

Het is handig om te weten wat u exact eet op een dag. Zo heeft u en de mondhygiëniste inzicht in de mogelijke oorzaak van een onfrisse adem. Voorbeelden van slechte adem veroorzakers zijn gefrituurd voedsel, alcohol, knoflook, uien, etc. Daarnaast is een inname van te veel suiker ook een veel gemaakte fout. In de resten van suiker is de vermenigvuldiging van bacteriën véél eenvoudiger.

Rookt u?

Roken leidt in veel gevallen tot een slechtere adem. Naast de slechtere adem heeft roken meerdere nadelen die uiteraard bekend zijn. Het enige advies dat hierbij gegeven kan worden is om te stoppen met roken.

Snelle opfrismomenten

Heeft u toevallig in de lunchpauze voedsel genuttigd met uien of knoflook? Er zijn snelle opfris manier om uw adem op korte termijn te verbeteren. Denk hierbij aan het kauwen van suikervrije kauwgum of het nemen van een pepermunt.

Ontstoken of bloedend tandvlees?

U poetst dagelijks uw tanden, maar heeft toch last van ontstoken of bloedend tandvlees. Dit komt waarschijnlijk door een te grote hoeveelheid aan tandplaque en tandsteen. Om dit preventief te voorkomen of te verbeteren kunt u bij de tandartspraktijk een afspraak maken voor een gebitsreiniging. Dit zal een positieve toevoeging zijn op uw adem.

Publicatiedatum 02/11/2020
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.