Wat te doen bij pijnklachten?

2 min. lezen

Terug

Pijnklachten in de mond zijn erg vervelend. De pijn wordt ervaren als kloppend of zeurend. Het liefst wil je de pijn zo snel mogelijk laten verdwijnen. Maar weet u wat te doen bij een pijnklacht? Afwachten of zo snel mogelijk naar de tandarts gaan? In dit artikel leggen wij u uit wat het best gedaan kan worden bij een pijnklacht in uw mond.

Oorzaak van de pijn

Er kunnen meerdere oorzaken zijn van de pijnklachten die in de mond plaatsvinden. Dit kunnen wondjes zijn, pijn aan tanden, gevoelig tandvlees, aften, kapotte mondhoeken, etc. In sommige gevallen kan direct gezien worden waar de pijn zich heeft genesteld, maar in andere situaties is dit niet te zien in de mond.

Oplossing bij pijnklachten in de mond

Laten we beginnen bij de preventieve maatregelen die u kunt nemen om problemen of pijn te voorkomen in uw mond. Hieronder staan een aantal belangrijke zaken opgesomd:

-          Poets in de ochtend én in de avond je tanden. Maak gebruik van floss, ragers of tandenstokers.

-          Wees voorzichtig met hete of zure etenswaren bij wondjes of irritaties in de mond. Dit kan de pijn versterken.

-          Niet roken als u pijnklachten heeft in uw mond. Het roken kan de pijn verergeren in uw mond.

-          Raak het pijnpunt in uw mond niet aan, hiermee voorkomt u onnodig veel bacteriën.

-          Laat je gebit minstens halfjaarlijks controleren. Hiermee voorkom je veel problemen.

-          Eet geen/minder snoep. In snoep zit veel suiker en dit beschadigd tanden en kiezen. Het beschadigen van tanden en kiezen kan gevoeligheid veroorzaken.

De tandarts kan u helpen

Heeft u ondanks de bovenstaande preventieve maatregelen, tóch nog pijnklachten? Neem dan contact op met de tandarts. De tandarts zal naar uw pijnklacht kijken en vervolgens een plan opstellen om de pijn te verhelpen. Let op: indien de pijn niet zichtbaar is, kunnen er mogelijk foto’s gemaakt worden. Deze foto’s laten de situatie van de niet zichtbare delen in uw mond zien, om te kijken of vanuit daar de pijnklacht opspeelt.

Heeft u pijnklachten en wilt u een spoed afspraak bij de tandarts? Neem dan telefonisch contact op met de receptie van Dentteam via 045 5252 797 om uw afspraak vast te leggen.

Publicatiedatum 21/10/2020
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.