Werken met een microscoop in de tandheelkunde

1 min. lezen

Terug

In dit artikel geven wij aanvullende informatie over het belang van een microscoop in de tandheelkunde. Om verder te lezen kunt u doorklikken naar de volgende pagina. 

Buiten de expertise van de tandarts is het van ontzettend groot belang dat de tandarts goed zicht heeft. Om nauwkeurig en precies te werk te gaan, maken onze tandartsen gebruik van een optische vergroting. Door beter zicht kan de aansluiting van een nieuw gaatje onder een vulling voorkomen worden. Om kwaliteit te leveren voor de lange termijn is het belangrijk om microscopische precisie te verwerken in onze werkwijze.

Mogelijke optische vergrotingen

De tandartsen van Dentteam werken altijd met een loupebril. Deze loupebril geeft een beeld dat 4 keer vergroot is. Een microscoop kan een beeld van 6 tot 40 keren vergroten.

Wanneer wordt de microscoop gebruikt?

Voor de minder complexe behandelingen is het gebruik van een loupebril voldoende. Denk hierbij aan het vullen van een gaatje in de kies. Bij complexere behandelingen worden de microscopen gebruikt. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld wortelkanaalbehandelingen. De kanalen van de kies zijn niet altijd zichtbaar of vindbaar. Met een microscoop kunnen de aanwezige kanalen gevonden worden en kan er nauwkeurig gewerkt worden.

Hebben alle tandartspraktijken een microscoop?

Niet alle tandartspraktijken hebben een microscoop. Praktijken zonder microscoop kiezen er ook wel eens voor om complexe behandelingen uit te besteden aan een praktijk in de buurt mét microscoop.

Heeft Dentteam een microscoop?

Wij hebben in beide vestigingen (Brunssum-centrum en Brunssum-Treebeek) 3 microscopen. Hierdoor kunnen meerdere complexe behandelingen tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Sinds kort heeft Dentteam besloten om voor collega tandartsen open te staan voor het uitvoeren van doorverwijzingen voor wortelkanaalbehandelingen.

Publicatiedatum 09/12/2020
© 2018 - 2024 Dentteam. Alle rechten voorbehouden.